НЕ НА РЕКЕТА ОТ ОБЩИНАТА!!! ЗАЛЕЙТЕ ИНСТИТУЦИИТЕ С ЖАЛБИ!!!

ВКЛЮЧЕТЕ СЕ В ПРОТЕСТА И ИЗВОЮВАЙТЕ ПРАВАТА СИ!!!

ПИШЕТЕ ДО БОЙКО БОРИСОВ, ЦЕЦКА ЦАЧЕВА, КОМИСИЯТА ПО ПРАВАТА НА ЧОВЕКА, ВЕРОИЗПОВЕДАНИЯТА, ЖАЛБИТЕ И ПЕТИЦИИТЕ НА ГРАЖДАНИТЕ В НС, ОМБУДСМАНА НА РЕПУБЛИКАТА – ПРИ СЕРИОЗЕН НАТИСК ОТ НАША СТРАНА ЩЕ  СЕ ОГЪНАТ!!! НЕЗАКОННО И ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОННО Е ДА СЪБИРАШ ПАРИ ОТ ХОРАТА БЕЗ ДА ИМ ПРЕДОСТАВЯШ УСЛУГА!!! ТОЗИ РЕКЕТ ТРЯБВА ДА СПРЕ!!! 

В гражданско неподчинение прерасна днешният протест на недоволните от въвеждането на винетки за паркиране в центъра на София. Малко преди 17:30 ч. те блокираха кръстовището между столичните булеварди „Патриарх Евтимий и „Васил Левски”.

Протестът беше организиран от група във Фейсбук и бе подкрепен и от гражданското сдружение „Днес”. Макар и без санкция от общината, протестът премина при засилено полицейско присъствие, като до ексцесии не се стигна.

„В крайна сметка аз искам всички хора да имат правото безплатно да паркират до дома си, не искам да знам как е в Европа, Ню Йорк, други големи градове. Ние още не сме достигнали тези стандарти, за да ни се налагат такива луксозни такси и изобщо да се стимулира луксозен живот”, каза Гергана Владкова, организатор на протеста.

Протестиращите обещаха да бъдат на място и утре – четвъртък, пак в 17:00.

ВИДЕО – Нова тв

NEWS.BG